Industriebouw

Vooraanzicht autoschade venray, bedrijfspand

Of het nu gaat om een bedrijfshal met zoveel mogelijk vierkante meters, een exclusief bedrijfspand of een energie-efficiënt pand. Bij Hoex Bouw kijken we samen naar de mogelijkheden in de industriebouw en adviseren we op het gebied van duurzaamheid, kostenbesparing, efficiency, onderhoud en uitstraling. Ons doel is dan ook: het maken van een bedrijfspand dat zoveel mogelijk helpt bij de bedrijfsvoering.

Advies en maatwerkoplossingen voor industriebouw

 

We begrijpen dat industriebouw projecten complex zijn en ze de juiste begeleiding vereisen om succesvol te verlopen. Bij Hoex Bouw zorgen we daarom ook voor die begeleiding, gedurende het gehele bouwproces. Of het nu gaat om ontwerpkeuzes, budgettering, materiaalselectie, bouwmethoden of naleving van voorschriften, we adviseren je over de juiste opties

Een bij de onderneming passende bedrijfshuisvesting op een goede locatie, draagt voor een groot deel bij aan de bedrijfsresultaten van de onderneming. We weten dat een efficiënte bedrijfshuisvesting en een logische routing hier veel aan kan bijdragen. We laten je daarom met behulp van 3D tekeningen al door het bedrijfspand- of de hal lopen voordat we überhaupt zijn begonnen met bouwen!

Bedrijfsloofds bouwen, bedrijfspand Inther in Venray met laad- en losdock

Betonbouw in de industriebouw

Bij Hoex Bouw zijn we gespecialiseerd in betonbouw. Een expertise waar wij trots op zijn en waar we in uitblinken. Onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van betonbouw stelt ons in staat om hoogwaardige, duurzame en op maat gemaakte constructies te realiseren voor de industriebouw, die voldoen aan de specifieke eisen en wensen. Met onze betrouwbare vakmensen en geavanceerde technieken leveren wij solide en kwalitatief hoogstaande betonprojecten, van kelders tot vloerplaten en sleufsilo’s. Bij Hoex Bouw kies je voor betonbouw van de hoogste kwaliteit!

Betonbouw is een bouwmethode waardoor er sneller en beter gebouwd kan worden. Beton is een sterk bouwmateriaal en daarom zeer geschikt voor ondergrondse constructies voor o.a. industriebouw. Daarnaast heeft betonbouw nog een aantal voordelen:

  • Brandwerend: beton zorgt voor een effectieve brandschild. Het stopt brandverspreiding en verkleint het risico op brandschade en milieuverontreiniging.
  • Duurzaam: beton heeft een ontzettend lange levensduur waardoor beton als een zeer duurzaam materiaal wordt gebruikt. Daarnaast kan beton telkens worden hergebruikt, zonder dat het zijn kwaliteit verliest.

Duurzame industriebouw

In een wereld waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is duurzame industriebouw een cruciale stap naar een groenere toekomst. Bij Hoex Bouw besteden we daarom veel aandacht aan het ontwikkelen van duurzamere bouwmethodes, -technieken en -materialen. We helpen opdrachtgevers daarom ook graag bij het bouwen met een duurzaamheidslabel zoals BREEAM of GPR gebouw.

Duurzame industriebouw; BREEAM

 

Als bedrijf kun je voor een BREEAM certificering kiezen. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Een methode die internationaal gebruikt wordt om de duurzaamheidsprestaties van een gebouw te meten. Hier worden 9 verschillende categorieën beoordeeld aan de hand van specifieke criteria. Uiteindelijk krijgt het gebouw een label; pass, good, very good of excellent.

Maar waarom zou je een BREEAM certificaat overwegen? Een BREEAM certificaat zorgt ervoor dat een gebouw veel waard blijft in de toekomst en je een lager energieverbruik hebt. Daarnaast kun je met een BREEAM certificaat een groot fiscaal voordeel behalen over de investering. Hoe groot het voordeel precies is, is afhankelijk van de BREEAM score en het jaar waarop de aanvraag wordt ingediend.

Duurzame industriebouw; GPR Gebouw

Een duurzaam bedrijfspand maar geen internationaal erkenning nodig? Dan kun je kiezen voor een GPR gebouw. GPR staat voor Gemeentelijke Praktijk Richtlijn. Net als BREEAM is het een methode die gebruikt wordt om de duurzaamheidsprestaties van een gebouw te meten. Het toets vijf verschillende categorieën waarbij je minimaal een 7 moet halen, op een schaal van 0 tot 10. Met een GPR gebouw voldoe je automatisch aan de Nederlandse wet- en regelgeving en kun je verschillende fiscale voordelen behalen.

Bij Hoex Bouw stellen we altijd een gedetailleerd plan op om ervoor te zorgen dat het gebouw voldoet aan de strikte eisen van BREEAM of GPR gebouw. Onze vroege betrokkenheid stelt ons in staat om duurzame beslissingen te ondersteunen. Meer weten over BREEAM of GPR? Neem contact met ons op en laat je adviseren door één van onze bouwprofessionals.

Kosten industriebouw

De kosten voor industriebouw kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het project, de locatie, het ontwerp, de gebruikte materialen en klant specifieke wensen. Om een nauwkeurig beeld te geven van de kosten van het bouwproject, nodigen we je graag uit voor een afspraak met een van onze deskundige teamleden. We bespreken samen de mogelijkheden en maken een op maat gemaakt plan, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Heb je bouwplannen of wil je meer weten over de kosten en mogelijkheden? Laten we kennis maken!

Bedrijfsloofds bouwen, bedrijfspand Inther in Venray