Prefab

Render van een prefab woning

Prefab woningen maken die voldoen aan de verwachtingen van onze opdrachtgevers, dat is wat we doen. Door gebruik te maken van een modulair bouwsysteem beperken we de risico’s en verkorten we de effectieve bouwtijd. En dat allemaal vanuit onze eigen fabriek!

Wat is prefab bouw?

Prefab bouw is een bouwmethode welke is afgeleid van het woord prefabricated (vooraf gebouwd). Bij deze bouwmethode worden verschillende onderdelen van een woning vooraf in een fabriek geproduceerd. Dit in tegenstelling tot traditionele steen- en betonbouw, waarbij alles ter plaatse wordt gebouwd.

In onze productiehal produceren we de basiselementen voor onze prefab woningen. Deze basiselementen worden gemaakt van een hybride staal- en houtframe. Onze engineers maken een 3D model van de woning, met behulp van dit 3D model sturen wij onze eigen machines aan. Vervolgens worden de onderdelen geassembleerd én biobased geïsoleerd, wat resulteert in hoogwaardige, geïsoleerde prefab elementen.

Afhankelijk van de grootte van het prefab bouwproject, worden 2D-elementen in de fabriek aan elkaar gemonteerd tot een 3D module (prefab woning). Waar deze vervolgens volledig wordt ingericht naar wens, van elektra tot aan keukenvoorzieningen. De prefab woning gaat vervolgens op transport naar de aangewezen locatie waar deze door ons wordt geplaatst.

Niet elk project leent zich voor 3D modulaire bouw, in dat geval worden de 2D-elementen naar de bouwlocatie vervoerd, waar ze vervolgens geplaatst worden tot één geheel met de gewenste afwerking.

Voordelen van prefab bouw

Prefab woningen hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele steen- en betonbouw. We hebben ze even op een rijtje gezet:

Aardbevingsbestendig;
Duurzaam: onze prefab woningen zijn recyclebaar, daarnaast voldoen we ruimschoots aan de BBL- BENG- en Milieuprestatie normeringen.
Gecontroleerde afvalstromen: vanwege de fabrieksmatige bouw wordt het afval op de juiste manier verwerkt. Hierdoor kunnen materialen in de toekomst hergebruikt worden wat weer goed voor het milieu is.
Maatvast: je krijgt precies wat er wordt getoond op het 3D model. Staal- en houtframe zijn namelijk op de millimeter nauwkeurig, waardoor er geen afwijkingen mogelijk zijn.
Bouwsnelheid: onze prefab elementen hebben een snelle droogtijd. Dit betekent dat het project sneller gerealiseerd kan worden.
Weinig tegenvallers: Vóór de start van de bouw maken we een gedetailleerd 3D model. Je weet dus al vóór de start van de bouw hoe je woning eruit komt te zien. En natuurlijk ook welke kosten je kunt verwachten. Zo kom je achteraf nooit voor verassingen te staan.
Damp-open: damp-open bouwen zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit en een comfortabel binnenklimaat. Bij een damp-open constructie kan damp van binnen naar buiten, dóór de constructie heen. Het huis ‘ademt’ als het ware. Kortom, damp-open bouwen zorgt voor een minder vochtig binnenklimaat en daarmee samenhangend, een gezonde luchtkwaliteit.
Verplaatsbaar.

Duurzaam

Bij Hoex Bouw bouwen we aan een groene toekomst. We streven naar duurzaamheid in al onze bouwprojecten, dit doen we door gebruik te maken van biobased materialen, energie-efficiënte systemen en slimme ontwerpoplossingen. Door te investeren in duurzaamheid verkleinen we niet alleen de ecologische voetafdruk, maar verlagen we ook de energiekosten en verbeteren we het comfort en welzijn van de toekomstige bewoners.

Lokaal bouwen

Lokaal bouwen, vanuit onze eigen productiehal. Het stelt ons in staat om hoogwaardige woningen te leveren die zowel de gemeenschap als het milieu ten goede komen. Lokaal bouwen draagt bij aan een lagere ecologische voetafdruk, omdat er minder transport nodig is voor materialen en minder CO2-uitstoot wordt gegenereerd. Deze aanpak vermindert niet alleen de afhankelijkheid van externe bronnen, maar stimuleert ook de lokale economie.

Daarnaast biedt het bouwen vanuit onze productiehal een aantal praktische voordelen. Zo hoeven we minder rekening te houden met de weersomstandigheden, waardoor we efficiënter kunnen werken en de kans op vertraging afneemt. Bovendien voeren we meerdere kwaliteitscontroles uit tijdens het fabrieksmatige bouwproces, waardoor we altijd de hoogste kwaliteit kunnen garanderen.

Woningen

Een woning die perfect aansluit op de behoeften en levensstijl van de toekomstige bewoner(s). Betaalbaar en groen. Woningen die voor iedereen toegankelijk zijn en tegelijkertijd bijdragen aan een groenere en duurzamere leefomgeving. Met behulp van ons geavanceerde bouwsysteem kunnen we niet alleen snel, maar ook kwalitatief hoogstaande woningen creëren.

Prefab recreatie woning render met terras
Recreatie

Snel, comfortabele en luxe recreatiewoningen bouwen. Of het nou gaat om één recreatiewoning, een compleet vakantiepark of verschillende recreatievoorzieningen. Met prefab bouw kunnen we luxe recreatiewoningen en recreatievoorzieningen realiseren in alle soorten en maten. Volledig aangepast naar de wensen en behoeftes van de opdrachtgever!

Prefab recreatie woning render
Mantelzorg

Een eigen thuis hebben, ongeacht de zorg die iemand nodig heeft. Onze mantelzorgwoningen bieden de nodige ondersteuning en een gevoel van thuis voor zorgbehoevenden en hun zorgverleners. De flexibele ontwerpmogelijkheden maken het mogelijk de woning volledig aan te passen aan individuele wensen en behoeften, waardoor een veilige en hygiënische woning in een vertrouwde omgeving wordt gegarandeerd.

Heb je bouwplannen of wil je meer weten over de kosten en mogelijkheden? Laten we kennis maken!

Bedrijfsloofds bouwen, bedrijfspand Inther in Venray